Підвищення ефективності дорожнього руху шляхом раціонального розподілення транспортних потоків по вулично-дорожній мережі міста - Діжиченко, Богдан Олексійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета даного дослідження полягає у визначенні впливу параметрів транспортних потоків на показники ефективності транспортного процесу на вулично-дорожній мережі (ВДМ) міст з розробкою комплексної оцінки. Об’єктом дослідження являється процес дорожнього руху на ВДМ міст. Предмет дослідження – показники ефективності транспортного процесу на ВДМ міст. Робоча гіпотеза – макропараметри транспортних потоків нелінійно впливають на ефективність транспортного процесу на ВДМ міст, а на підставі комплексної оцінки можна здійснити вибір раціональних маршрутів на мережі. Методи дослідження: математичне моделювання, регресійний аналіз, таксономічний аналіз. В дипломній роботі розроблено класифікацію показників оцінки ефективності транспортного процесу на ВДМ міст, виконано моделювання впливу параметрів транспортного потоку на окремі показники ефективності транспортного процесу на ВДМ, проведено експериментальні дослідження параметрів транспортних потоків на елементах ВДМ і розроблено комплексну оцінку ефективності транспортного процесу на маршрутах вулично-дорожньої мережі на підставі таксономічного аналізу.
Keywords: організація дорожнього руху; транспортний потік; дорожній рух; вулично-дорожня мережа; ефективність дорожнього руху