Синтез системи навантаження для проведення натурних випробувань трансмісії транспортних засобів та спецтехніки - Сєріков, Георгій Сергійович; Сєрікова, Ірина Олексіївна; Sierikov, Georgy Sergeevich; Sierikova, Iryna Alekseevna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Вирішено важливу науково-практичну задачу, що дозволяє підвищити якість випробування вузлів та агрегатів трансмісії транспортних засобів і спецтехніки на випробувальних стендах з балансирним навантаженням. Проведення експериментальних випробувань на спеціалізованих стендах дозволяє підтримувати високу стабільність факторів, що задаються і підтримуються точністю їх регулювання, можливостями поглиблених спостережень за виконавчими пристроями. Підвищена точність вимірювання та реєстрації параметрів автоматизованих вимірювань за рахунок використання мікропроцесорних систем з цифровою мережевою структурою передачі даних між керуючим модулем та периферійними агрегатами і вимірювальними модулями. Застосування запропонованого лабораторного експериментального обладнання із балансирним навантаженням дозволяє визначити та покращити конкурентні переваги енергоефективних тракторів з електротрансмісією.
Synthesis of the loading system for the conduct of in-kind transmission tests of vehicles and special equipment
Keywords: трансмісія; балансирна машина; стендові випробування; система вимірювання навантажень; електродвигун; автоматизація вимірювань; transmission; balancing machine; bench tests; load measurement system; electric motor; automation of measurements; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2022.98.0.86