Космiчний апарат для утилiзацiї космiчного смiття - Левтеров, Андрiй Iванович (My University, 2017)
Космічний апарат для утилізації космічного сміття, що містить енергетичну установку, що виконана у вигляді ядерного реактора з тіньовим радіаційним захистом, рухову установку для маневрування і корекції орбіти, систему виявлення об'єктів (КС), що підлягають знищенню, пристрій генерації та направленої передачі енергії, виконаний у вигляді лазера з ядерним накачуванням та системою охолодження і вбудованого у ядерний реактор, оптичний коліматор для отримання паралельних лазерних променів, який розташовується на виході лазерної кювети, систему направленої передачі енергії, що виконана у вигляді рухомих і не рухомих дзеркал, причому рухоме дзеркало розміщується у тіні радіаційного захисту ядерного реактора, який відрізняється тим, що додатково введено блок спектрографічних досліджень.
Keywords: космонавтика