ЕКОЛОГІЧНА ОЦІНКА ВКЛЮЧЕННЯ ВАЖКИХ МЕТАЛІВ ДО ПРОДУКТІВ ТЕХНОГЕНЕЗУ - Яковишина, Т. Ф.; Yakovishina, T. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2015)
Проведена екологічна оцінка включення важких металів до продуктів техногенезу шляхом визначення сумарного коефіцієнта їх ноосферної концентрації в металургійних шлаках. Науково обґрунтована доцільність застосування шлакі, як техногенної сировини, що містить елементи – першого класу небезпеки – важкі метали, при виробництві будівельних матеріалів з дотриманням норм екологічної безпеки.
ЭКОЛОГИЧЕСКАЯ ОЦЕНКА ВКЛЮЧЕНИЯ ТЯЖЕЛЫХ МЕТАЛЛОВ В ПРОДУКТЫ ТЕХНОГЕНЕЗА
ENVIRONMENTAL ASSESSMENT OF INCLUDING HEAVY METALS INTO THE PRODUCTS OF TECHNOGENESIS
Keywords: ноосферна концентрація; важкі метали; шлак; ноосферная концентрация; тяжелые металлы; noosphere concentration; heavy metals; slag; 550.424