Визначення необхідної кількості доданого розчинника (Н2О) для отримання заданої густини електроліту - Зіпунніков, М. М.; Zipunnikov, Mykola Mykolayovych; Внукова, Н. В.; Vnukova, Natalia Volodymyrivna; Котенко, А. Л.; Kotenko, Anatolii Leonidovych (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті запропоновано спосіб визначення кількості води, яку необхідно додати для отримання заданої густини електроліту. Розглянуто спосіб розрахунку об’єму та маси води, необхідної для розведення розчину електроліту до заданої густини. Цей розрахунок дає змогу в перевірити результати вимірювань концентрації електроліту та виконати розрахунок необхід-ної густини електроліту з огляду на додавання розчинника (Н2О).
Determining the required amount of added solvent (H2O) to obtain a given electrolyte density
Keywords: густина електроліту; вода; розчин; питома електропровідність; концентрація; electrolyte density; water; solution; specific electrical conductivity; concentration; 544.6.018; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.106.0.60