Розробка моделі вибору токарного верстата з ЧПК для машинобудівного підприємства в умовах невизначеності - Теліцин, Олександр Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено аналіз сучасних тенденцій розвитку токарного обладнання; аналіз параметрів, що впливають на вибір токарного верстата з ЧПК; розглянуто методи прийняти рішень в умовах невизначеності вхідної інформації; розроблено модель вибору токарного верстата з ЧПК з використанням нечітких множин; наведено приклад використання розробленої моделі вибору токарного верстата з ЧПК з використанням нечітких множин.Для розрахунків було використано програмний засіб Microsoft Excel.
Keywords: Альтернатива; критерій; нечітка множина; токарний станок; функція приналежності