ДІАГНОСТИКА ПРУЖНЬОГО СТАНУ НАПЛАВЛЕНОГО МЕТАЛУ ІЗ ЗАСТОСУВАННЯМ МЕТОДУ Т.Е.Р.С. - Багров, В. А.; Кірієнко, І. В.; Багров, В. А.; Кириенко, И. В.; Bagrov, V.; Kirienko, I. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2017)
Розглянуто можливості застосування термоелектричного методу неруйнівного контролю для підбору зносостійких наплавних сталей, які забезпечують підвищення довговічності штампового інструменту. Показано, що для підвищення зносостійкості поверхні інструменту штампів бажано застосовувати сплави, в яких у поєднанні з маркою оброблюваного матеріалу сумарна Т.Е.Р.С. прагне до нуля. Установлено, що застосування термоелектричного експрес-методу неруйнівного контролю дозволяє оперативно визначати найбільш небезпечні локальні місця можливого руйнування.
ДИАГНОСТИКА НАПРЯЖЕННОГО СОСТОЯНИЯ НАПЛАВЛЕННОГО МЕТАЛЛА С ПРИМЕНЕНИЕМ МЕТОДА Т.Э.Д.С.
DIAGNOSTICS OF THE STRESSED STATE OF FUEL METAL USING THE T.E.M.F. METHOD
Keywords: сталь; зносостійкість; термоелектричний метод неруйнівного контролю; сталь; износостойкость; термоэлектрический метод неразрушающего контроля; steel; wear resistance; thermoelectric NDT method; 621.791