Розробка теоретичних основ технології складського забезпечення при обслуговуванні повітряних суден на летовищах України». Частина 2. Розробка ефективної стратегії управління запасами при обслуговуванні повітряних суден на летовищах України. - Зоценко, Єгор Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт дослідження − процес управління запасами на підприємстві при обслуговуванні повітряних суден. Мета роботи – зниження витрат на управління запасами на підприємстві при обслуговуванні повітряних суден за рахунок впровадження ефективної стратегії. Метод дослідження − аналітично-практичний, математичний. В результаті аналізу теоретичних розробок визначені особливості функціонування стратегій управління запасами при обслуговуванні повітряних суден. Визначені основні фактори впливу на параметри об`єкта дослідження, що визначає питомі витрати на управління запасами, розроблена математична модель залежності питомих витрат від факторів впливу на параметри об`єкта дослідження, запропоновано методику визначення ефективної стратегії управління запасами. За допомогою розрахунків, визначено ефективну стратегію управління запасами – стратегія з фіксованим розміром замовлення. Економічний ефект склав 0,38 гривень на добу за 1 т. Розроблена методика може бути прийнята в роботі складських систем летовищ України при обслуговуванні повітряних суден, як цивільної так й військової авіації.
Keywords: управління запасами; стратегія; повітряне судно; летовище; питомі витрати; ефект