Бенчмаркінг бізнес-процесів АТП - Носик, Анастасія Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
В кваліфікаційній роботі удосконалено методичний підхід до реалізації бенчмаркінгу бізнес-процесів, який, на відмінно від існуючих, передбачає визначення партнера з бенчмаркінгу з використанням методу аналізу ієрархій та обґрунтування показників порівняння бізнес-процесів автотранспортного підприємства. Основними етапами пропонованого методичного підходу є: визначення бізнес-процесів, що потребують бенчмаркінгу, вибір партнера з бенчмаркінгу, порівняння показників функціонування бізнес-процесів аналізованого підприємства з показниками підприємства-партнера, усунення відхилень за показниками. Виявлено сильні та слабкі сторони ТОВ «Експрес» та розроблені заходи щодо поліпшення слабких сторін (в області управління персоналом), які передбачають наступні етапи: усвідомлення проблеми, визначення цілей, визначення критеріїв досягнення цілей, проектування варіантів рішень (альтернатив), оцінка (порівняння) варіантів рішень (альтернатив), уточнення критеріїв або перегляд цілі (цілей), вибір найкращого варіанта рішень, планування та реалізація (впровадження).
Keywords: бізнес-процес; бенчмаркінг; метод аналізу ієрархій; автотранспортне підприємство