Підвищення ефективності доставки меблевої продукції на маршрутах Україна – Польща - Чернявський, Максим Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес доставки збірних відправлень компанією «Expert-Logistics» з Німеччини в Україну. Мета роботи – зниження витрат на доставку збірних відправлень компанією «Expert-Logistics» з Німеччини в Україну за рахунок визначення оптимального варіанту технологічного процесу. Метод дослідження – аналітично-практичний, математичний. Запропоновано методику визначення оптимального варіанту технології доставки збірних відправлень компанією «Expert-Logistics» з Німеччини в Україну, яка дозволяє, розрахувавши витрати, вибирати комбінацію визначених параметрів. Результати визначення економічного ефекту показали, що максимальний ефект отримаємо при використанні варіанту «Доставка 1» –86226,2 гривні при порівнянні з варіантом «Доставка 2» за максимальними значеннями обсяг доставки збірних відправлень (20 тонн) та відстані перевезення збірних відправлень автомобілями великої вантажності (1798 кілометрів), а також за мінімальними значеннями кількості вантажовідправників (вантажоодержувачів) – 2 одиниці та відстані перевезення збірних відправлень автомобілями малої вантажності – 35 кілометрів. Керівництво компанії «Expert-Logistics» прийняло до розгляду питання про впровадження результатів в 2026 році. Результати дослідження можуть бути використані в організації роботи компаній, які надають послуги по організації доставки вантажів за допомогою автомобільного транспорту в міжнародному сполученні.
Keywords: доставка; ефективний варіант; збірні відправлення; математична модель; економічний ефект