Розробка сайту з продажу запчастин (комплексний) - Клименко, Сергій Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес створення програми для виявлення та ідентифікації осіб на основі технологій розпізнавання обличчя у середовище Python. Мета роботи – розробка програми для виявлення та ідентифікації осіб, за допомогою якого можна буде удосконалити контроль за відвідуванням у навчальному закладі та інших організаціях з подібною системою контролю. Предмет дослідження – математичні та програмні засоби для створення систем розпізнавання обличчя людини для ідентифікації її особистих даних. У роботі було досліджено – систему розпізнавання осіб по обличчю за допомогою алгоритмів, принцип її дії та які види систем існують. Визначили, що таке алгоритми та методи розпізнавання, які вони бувають та обрали основний інструмент для подальшої реалізації програми. Розроблено основне завдання, описано алгоритм програми та реалізовано його у програмі. Розглянуто розділ охорони праці та безпеки у надзвичайних ситуаціях. Результат дипломного проекта можуть бути використано для практичного застосування у різних виробничих механізмах.
Keywords: методи обробки зображеннь; python; face_recognition; open cv