Динаміка розгону драгтера - Калініченко, Степан Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою роботи є аналіз динаміки розгону драгстера. Об’єкт дослідження – динаміка розгону драгстера. Предмет дослідження – драгстер як гоночний транспортний засіб, спеціально призначенй для коротких дистанцій і максимально швидкого розгону. Методи дослідження. Метод пошукового аналізу та комп’ютерного моделювання використовувалися для дослідження впливу різновидів конструкцій драгстреів на динаміку розгону. Дослідження динаміки розгону драгстерів становить інтерес з погляду технічних та інженерних аспектів, і з позиції спортивного змагання. Змагання у світі драг-рейсингу є стимулом для інновацій в автомобільній індустрії, вивчення динаміки розгону важливо для розуміння, які зміни у конструкції та налаштуваннях можуть призвести до покращення результатів у змаганнях.
Keywords: динаміка розгону; драгстер; імітаційна модель; вимірники динаміки