Проектування мостового крану вантажопідйомнісю 16 т. гратчастої конструкції - Дремлюга, Станіслав Олександрович (My University, 2025)
Об'єкт розробки – мостовий гратчастий кран. Мета роботи – проектування мостового крана гратчастої металоконструкції, вантажопідйомністю 16 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даній кваліфікаційній роботі розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування кінцевої балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран мостовий; проектування; розрахунки; механізми; гратчаста металоконструкція; охорона праці; безпека; економічний ефект