Розробка технології виробництва асфальтобетонної суміші з застосуванням мінерального порошку зі шлаку на асфальтобетонному заводі - Чавир, Олександр (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Зроблений аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень впливу мінерального порошку з різноманітної сировини на властивості асфальтобетону. Доведено доцільність використання мінерального порошку зі шлаку для виробництва асфальтобетонних сумішей. У роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, склад та властивості асфальтобетонних сумішей, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування шлакового мінерального порошку при виробництві асфальтобетонних сумішей.
Keywords: кам’яні матеріали; вапняковий мінеральний порошок; шлаковий мінеральний порошок; вода; ресурсозбереження; асфальтобетонна суміш; технологія; асфальтобетон; фізико-механічні властивості; ефективність