Удосконалення технологічного процесу діагностування газобалонного обладнання легкових автомобілів - Кучерявий, Сергій Іванович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи – підвищити якість обслуговування автомобілів для зменшення витрати палива та підвищення екологічної безпеки. Об'єкт дослідження – система газобалонного обладнання бензинового двигуна автомобіля. Предмет дослідження – методи оцінки та шляхи підвищення екологічної безпеки транспортних засобів в експлуатації. У дипломній роботі було проведено аналіз впливу основних забруднюючих речовин від автомобільного транспорту на навколишнє середовище; дослідження роботи пристроїв зниження техногенного впливу автомобілів на довкілля; аналіз доцільності використання ГБО на легкових автомобілях; запропоновано вдосконалення методики діагностування та ТО ГБО.
Keywords: ГБО; забруднення; навколишнє середовище; екологічна безпека; витрати пального; діагностика; обладнання; система керування; обслуговування; стенд; форсунка