Удосконалення організації дорожнього руху на перехресті пр. Гагаріна - вул. Льговська у м. Харкові - Костенко, Дар’я Олександрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – організація дорожнього руху на перехресті. Предмет дослідження – вплив організації дорожнього руху на безпеку руху і величину затримки транспортних засобів. Мета роботи – розробка заходів щодо підвищення ефективності організації дорожнього руху на перехресті. Метод дослідження – аналітичний. В роботі запропоновано впровадження світлофорного регулювання на перехресті пр. Гагаріна – вул. Льговська. Отримані результати – запропоновані заходи з підвищення безпеки дорожнього руху на перехресті пр. Гагаріна – вул. Льговська. Вартість запропонованих заходів з підвищення безпеки дорожнього руху складає 518287,86 грн. Розроблені заходи можуть бути використані на практиці при реорганізації дорожнього руху на перехресті пр. Гагаріна – вул. Льговська м. Харкова з метою підвищення безпеки дорожнього руху на нерегульованому перехресті.
Keywords: світлофорне регулювання; пішохідний перехід; конфліктні точки; безпека дорожнього руху