Технологія проведення аудиту безпеки дорожнього руху у містах - Дуплякін, Михайло Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета дослідження – підвищення якості дорожнього руху (ДР) на підставі проведення аудиту безпеки дорожного руху. Об’єкт дослідження – безпека дорожнього руху у містах. Предмет дослідження – методи аудиту безпеки дорожнього руху. Методи дослідження – натурні спостереження, заповнення листів аудиту, розрахункові методи проектування. У роботі розглянуто актуальні питання підвищення безпеки дорожнього руху на підставі проведення аудиту дорожнього руху на елементах вулично-дорожньої мережі (ВДМ) міст. Виявлені цілі та особливості проведеннія аудиту безпеки дорожнього руху із урахуванням його відмінності від традиційних методів визначення безпеки руху. Отримано листи аудиторських перевірок із наданням виявлених недоліків. Рекомендації з впровадження: результати комплексної роботи можуть бути застосовані при реконструкції вулично-дорожньої мережі та удосконаленні організації дорожнього руху у м. Запоріжжя та м. Харків. Область застосування – організація дорожнього руху на вулично-дорожній мережі великих міст.
Keywords: аудит безпеки дорожнього руху; вулично-дорожня мережа; безпека дорожнього руху; проектування схем організації дорожнього руху; показники ефективності дорожнього руху