Удосконалення системи управління запасами продовольства на основі моделювання процесів постачання ВЧ А1939 - Перевал, Олена Федорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У роботі досліджено питання управління запасами продовольчих наборів у системі забезпечення військових частин. Метою роботи є моделювання та порівняльний аналіз класичних систем управління запасами з метою підвищення ефективності формування та поповнення запасів за умов обмеженості вихідної інформації та невизначеності попиту. В дослідженні застосовано методи аналізу логістичних процесів, аналітичного та імітаційного моделювання, а також порівняльного аналізу. Розглянуто систему з фіксованим розміром замовлення та систему періодичного поповнення запасів до встановленого рівня. Визначено оптимальні параметри функціонування систем управління запасами та здійснено оцінку сумарних логістичних витрат. Отримані результати свідчать про доцільність застосування системи з фіксованим розміром замовлення, що дозволяє знизити логістичні витрати порівняно з фактичною практикою постачання.
Keywords: автомобільний транспорт; вантажні перевезення; логістика запасів; поповнення запасів; система управління запасами