Інженерно-геодезичні вишукування на ділянці автомобільної дороги М-05 Київ – Одесса км 420+107 – км 420+347 - Давиденко, Антон Олегович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт дослідження – технологія виконання та обробки результатів інже-нерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд. Мета роботи – обробка результатів інженерно-геодезичних вишукувань лінійних споруд на прикладі автомобільної дороги. Метод дослідження – аналіз наукової та технічної інформації за літератур-ними джерелами і нормативною документацією. Галуззю використання є виконання інженерно-геодезичних вишукувань. В результаті розробки дипломної роботи виконано: опис технічної харак-теристики об’єкта інженерно-геодезичних вишукувань та ділянки робіт, визна-чення фізико-географічної та топографо-геодезичної вивченості району, аналіз методів, технологій і черговості виконання комплексу інженерно-геодезичних вишукувань, визначення положення пунктів опорної геодезичної мережі, камеральну обробку польових інженерно-геодезичних вишукувань в програмах CREDO_DAT та AutoCAD Autodesk Civil 3D, побудова цифрової моделі місцевості за результатами інженерно-геодезичних вишукувань.
Keywords: інженерно-геодезичні вишукування; геодезична зйомка; опорна геодезична мережа; цифрова модель місцевості