Технологія вимірювань електромагнітних випромінювань звичайного автомобіля - Власов, Владислав Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У кваліфікаційної роботі розглянуто матеріали показників вимірювань електромагнітного випромінювання науковців ХНАДУ, проаналізовані аналогічні дослідження напруженості електромагнітних полів (ЕМП) в електро та гібридних автомобілях деяких країн. Розглянуті Українські та іноземні стандарти з метою знаходження гранично-допустимих рівнів впливу на пасажирів і водіїв небезпечних електромагнітних випромінювань (ЕМВ) і знаходження способів захисту від них. Оновлена методика вимірювання напруженості електромагнітного поля в салоні звичайного автомобіля, яка можливо буде застосована для проведення практичних (лабораторних) робіт зі студентами та інформації науковцям і практичним робітникам які займаються проблемами захисту від ЕМП і ЕМВ електричних, гібридних та звичайних транспортних засобів.
Keywords: звичайний автомобіль; методика вимірювань ЕМВ; напруженість електромагнітного поля; небезпека електромагнітних полів; салон транспортного засобу