Децентралізоване мультиагентне планування на основі навчання з підкріпленням і локальних взаємодій - Ковтун, Юлія Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета роботи - систематизація сучасних підходів до децентралізованого мультиагентного планування на основі навчання з підкріпленням та локальних взаємодій, аналіз їх переваг та обмежень, а також визначення перспективних напрямів подальших досліджень. У відповідності до мети, у роботі вирішуються наступні завдання: - дослідити теоретичні основи мультиагентного навчання з підкріпленням; - проаналізувати існуючі архітектури децентралізованого планування в MAS; - дослідити механізми локальних взаємодій та їх вплив на ефективність колективної поведінки; - систематизувати практичні застосування децентралізованих БНП-підходів; - визначити ключові проблеми та перспективні напрями розвитку.
Keywords: Частково спостережуване; децентралізація; планування маршрутів; безпека ШІ; багатоагентне плануваня; навчання з підкріпленням; децентралозована; навігація