Дослідження впливу інтелектуалізації транспортних засобів на безпеку дорожнього руху - Церковний, Дмитро Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес аналізу впливу інтелектуалізації транспортних засобів на безпеку дорожнього руху Мета дослідження – підвищення ефективності використання інтелектуалізації транспортних засобів для збільшення безпеки дорожнього руху Метод дослідження – діагностування факторів, які впливають на розвиток інтелектуалізації транспортних засобів Предмет дослідження – інтелектуальні транспортні засоби та фактори які впливають на безпеку дорожнього руху. Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити ефективність використання інтелектуальних транспортних засобів для підвищення безпеки дорожнього руху. Проведений аналіз, безпеки дорожнього руху в сучасних умовах експлуатації транспортних засобів, проаналізовано методи отримання інформації про дорожній рух та вирішення транспортних проблем для безпеки руху, а також досліджено вплив інтелектуалізації транспортних засобів на безпеку дорожнього руху, розглянуті питання охорони праці та безпека в надзвичайних ситуаціях, конкурентоспроможність та оцінка економічної ефективно. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: транспортні засоби; інтелектуальні системи; системи допомоги водію; електрообладнання; адаптивний круїз-контроль; контроль критичної відстані