Розрахункове призначення відстані між швами розширення цементобетонних покривів доріг - Толмачов, С. М.; Толмачов, Д. С.; Tolmachov, Sergiy; Tolmachov, Dmitro (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглядаються актуальні питання щодо підвищення ефективності та якості будівництва цементобетонних покривів автодоріг. Чинні в Україні нормативи реко мендують скорочені відстані між швами розширення, що призводить до уповільнення темпів будівництва доріг. Розрахунок та практика показали можливість збільшення відстані між швами до 100...300.
Calculated purpose of the distance between the expansion joints of cement concrete pavements of roads
Keywords: цементобетон; цементобетонне покриття; шви стиску; шви розширення; коефіцієнт лінійного температурного розширення; деформація; cement concrete; cement concrete pave ment; compression joints; expansion joints; linear thermal expansion coefficient; deformation; 625.848; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.105.0.92