Дослідження нелінійних інерційних вимірювальних ліній тиску модифікованим методом аналізу шумів - Баранник, Кирил Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Метою роботи є розробка модифікованого методу аналізу шумів для визначення постійної часу нелінійної інерційної вимірювальної лінії тиску та оцінка точності методу і меж його застосування. Об'єкт дослідження – процес визначення динамічних характеристик вимірювальної лінії тиску методом аналізу шумів. Предмет дослідження – метод визначення постійної часу нелінійної інерційної вимірювальної лінії тиску Методи дослідження ґрунтуються на використанні загальної теорії вимірювань, теорії випадкових процесів, теорії систем та їх ідентифікації, теорії обернених вимірювань, теорії оптимізації, теорії і практики метрологічного забезпечення.
Keywords: вимірювальна лінія; вимірювальний канал тиску; датчик тиску; метод аналізу шумів; модель Вінера; постійна часу