Розробка методики вимірювання прогинів мостових споруд безконтактним методом - Бурцев, Михайло Дмитрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт роботи – вимірювальна система для оцінки прогину мостової споруди (прольоту) під дією навантаження транспортом безконтактним методом. Мета роботи – розробка методики вимірювання прогинів мостових споруд безконтактним методом. Практичні задачі, що реалізовані у роботі: - аналіз сучасного стану проблеми; - аналіз штучних споруд, до складу яких входять мостові споруди; - визначення та обґрунтування параметрів, якими повинна володіти вимірювальна система; - аналіз запропонованих на сучасному ринку систем вимірювання деформації мостових споруд або великогабаритних об’єктів; - опис експериментального застосування обраних систем та порівняння отриманих результатів. У роботі розглядаються принципи дії та структури безконтактних і неруйнівних систем вимірювання прогинів мостових споруд. Показано, що пріоритетність таких систем забезпечує можливість дослідження споруди у декілька точках одночасно і отримання всебічного аналізу. Також розглянуті результати випробувань мостової споруди, з використання розробленої методики.
Keywords: безконтактний метод; вимірювальна система; інтерферометрична радіолокаційна система; проліт мостової споруди; прогин мостової споруди; система відеовимірювання