Удосконалення процесу перевезень пасажирів на маршруті "Сахновщина - Дубові Гряди" - Оргіна, Анастасія Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
На основі результатів проведеного вибіркового табличного і анкетного обстеження пасажиропотоків виявлено недоліки в роботі приміського маршруту «Сахновщина – Дубові Гряди». Для усунення недоліків за критерієм мінімуму загальних витрат на перевезення пасажирів обрано раціональну марку автобусу (БАЗ А079.14), місткість якого відповідає потужності існуючого пасажиропотоку; виходячі з необхідності покращення умов перевезення пасажирів встановлено потрібну їх кількість (дві одиниці). Для встановленої кількості автобусів з урахуванням існуючих вимог щодо ефективної організації роботи рухомого складу і водіїв при перевезенні пасажирів, визначено потрібну кількість водіїв і складено графік їх роботи.
Keywords: ефективність; маршрут; пасажиропотік; пасажирські перевезення; приміське сполучення