Вплив адгезійної добавки iDOP-PH на підвищення зчеплюваності дорожніх в’язких бітумів - Пиріг, Я. І.; Галкін, А. В.; Роман, П. С.; Pyrig, Yan; Galkin, Andrey; Roman, Pavlo (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У статті представлено дані щодо впливу адгезійної добавки iDOP-PH на стандартні та адгезійні властивості нафтового дорожнього в’язкого бітуму. Особливу увагу в роботі приділено встановленню зміни зчеплюваності бітуму після технологічного старіння, яке моделювалось згідно широко розповсюдженого у вітчизняній дорожній практиці методу, представленого в ГОСТ 18180, та методу RTFOT, що використовується в американський та європейський системах оцінки якості бітумів.
Effectiveness of the iDOP-PH adhesion promoter in relation to adhesion of the pavement bitumen
Keywords: адгезійна добавка; дорожній бітум; зчеплюваність із поверхнею скла; метод обертання пляшки; старіння; adhesion promoter; bitumen; adhesion; adhesion to the mineral surface; Rolling Bottle Test; ageing; 665.775+539.612; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.95.0.201