Оцінка ефективності ресурсозберігаючої технології очищення стічних вод целюлозно-паперового виробництва - Володькін, Кирило Денисович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Проведено аналіз впливу процесів переробки макулатури на навколишнє середовище, відзначено, що основний негативний вполив формується через значне забруднення стічних вод. Проаналізовано плив підприємства ТОВ «Зміївська паперова фабрика» на навколишнє середовище, запропонована вдосконалена система очистки стічних вод, яка дозволить повторно використовувати їх в виробництві, система очистки від синтетичних барвників за допомогою сорбентів з рослинної сировини
Keywords: стічні води; макулатура; синтетичні барвники; волокна; сорбент; очистка; флотація; завислі речовини