Удосконалення технологічного процесу перевезення побутової хімії у міжміському сполученні рухомим складом ТОВ «Трал Сервіс» - Пономаренко, Валентин Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
В якості критерію ефективності прийняті загальні витрати на доставку вантажів в логістичному ланцюгу. Було визначено, що для підвищення ефективності роботи на маршруті необхідно використовувати автомобілі вантажністю 18,3 т. На підставі обраного критерію, а саме, загальних витрат, визначили, що раціональною структурою транспортно-технологічної схеми, в рамках поставленої задачі, є доставка вантажів по прямому варіанту. При доставці за даною структурою загальні витрати складають 2335,46 грн/т. Ефект від запропонованих заходів складає 996,06 грн/т. Ефективність при цьому дорівнює 42,7 %. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані під час організації доставки вантажу у міжміському сполученні.
Keywords: доставка; транспортно-технологічна схема; витрати; ефективність; ефект; страховий запас