Антикризова політика суб’єкта підприємницької діяльності в сучасних умовах - Лісаченко, Ярослав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єктом дослідження є процес антикризового управління діяльністю суб’єкта підприємницької діяльності. Предметом дослідження є сукупність теоретичних, методичних та практичних аспектів формування антикризової політики суб’єкта підприємницької діяльності. Метою кваліфікаційної роботи є дослідження теоретичних засад антикризового управління та розробка практичних рекомендацій щодо формування й удосконалення антикризової політики підприємства в умовах нестабільного зовнішнього середовища. В ході дослідження використовувалися методи аналізу і синтезу, метод логічного аналізу. Антикризова політика є складовою системи стратегічного управління підприємством і спрямована на своєчасне виявлення кризових явищ, запобігання їх розвитку, мінімізацію негативних наслідків та створення передумов для відновлення і подальшого розвитку. Ефективне антикризове управління передбачає використання сучасних методів аналізу, прогнозування та прийняття управлінських рішень в умовах ризику і невизначеності. Результатом проведеного в кваліфікаційній роботі дослідження є конкретні пропозиції щодо формування антикризової політики підприємства та його методичних і організаційних аспектів. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2025 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: криза; антикризова політика; суб’єкт підприємницької діяльності; антикризова стратегія; невизначеність