Розробка заходів з підвищення безпеки дорожнього руху на ділянках автомобільної дороги Т-2121 - Світлична, Людмила Анатоліївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета – підвищення безпеки дорожнього руху на ділянках автомобільних доріг. Отримані результати – робота вміщує повну характеристику району дослідження, умов руху і стан аварійності наявні схеми організації дорожнього руху. Розроблено заходи для покращення безпеки дорожнього руху, що підтверджено зменшенням значень коефіцієнтів аварійності, а також очікуваним зменшенням кількості дорожньо - транспортних пригод. Розроблено локальні заходи, що підвищують рівень безпеки та покращують умови руху на окремих ділянках дороги. Рекомендації з впровадження – результати роботи та розроблені локальні заходи можуть бути використані на міжміських дорогах з характерними дорожніми умовами. Область застосування – автомобільні дороги загального користування.
Keywords: автомобільна дорога; дорожні умови; дорожньо-транспортна пригода; коефцієнт аварійності; коефіцієнт безпеки; Технічні засоби регулювання дорожнього руху