Розробка снігоочисного обладнання для автогрейдера середнього класу - Радченко, Ігор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розроблена конструкція автогрейдера середнього класу. Спроектовано комплект додаткових робочих органів: основного відвала, бульдозерного відвала, киркувальника та плугового снігоочисника. Виконано тягові розрахунки та розрахунки на міцність елементів металоконструкції автогрейдера. Розраховано показники економічної ефективності проектних рішень. Розглянуто питання охорони праці та безпеки при НС при експлуатації автогрейдера.
Keywords: автогрейдер; гідропривід; відвал основний; відвал бульдозерний; снігоочисник плуговий; тяговий розрахунок