Дослідження автономного джерела живлення для електромобілів та їхньої зарядної інфраструктури - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Сохін, Павло Андрійович; Ульянець, Ольга Анатоліївна; Hnatov, Andrii; Arhun, Shchasiana; Sokhin, Pavlo; Ulianets, Olha (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті досліджено автономні джерела живлення для електромобілів та їхня зарядна інфраструктура, використання гібридних інверторів і системи керування батареями. Проаналізовано різноманітні конструкції автономних джерел живлення, їхня ефективність та практичне застосування. Метою дослідження є визначення оптимальних параметрів автономних джерел живлення, які б забезпечували високий рівень ефективності та надійності в процесі зарядження електромобілів. Розроблено автономне джерело живлення для електромобілів та їхньої зарядної інфраструктури. Це розроблення базується на використанні гібридних інверторів, які застосовують для розбудови гібридних або автономних сонячних електростанцій.
Research of an autonomous power source for electric vehicles and their charging infrastructure
Keywords: автономні джерела живлення; електромобілі; гібридні інвертори; керування акумуляторними батареями; поновлювані джерела енергії; autonomous power sources; electric vehicles; hybrid inverters; battery management; renewable energy sources; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.104.0.130