Дослідження електроквадроциклу на базі моделі Polaris RZR XP1000 - Попов, Ілля Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Мета роботи: дослідження можливості переобладнання бензинового квадрациклу Polaris RZR XP1000 в електромобіль. Об’єкт роботи: процеси переобладнання бензинового квадрациклу в електромобіль. Предмет роботи: електричний автомобільний транспорт. В ході виконання дипломної роботи було проведено дослідження щодо переобладнання автомобіля з ДВЗ в електромобіль. Розглянуто основні елементи переобладнання та типи акумуляторів, що використовуються як блок накопичення енергії – тягові акумуляторні батареї. Розглянуто тягові електродвигуни та система керування ними. Проведено дослідження щодо основних особливостей обладнання для перебудованого автомобіля. Наведено опис основних елементів перебудованого електромобіля та приведено його блок-схему. Виконано розрахунок економічних показників переобладнання автомобіля на базі квадроциклу Polaris.
Keywords: електромобіль; переобладнання автомобіля; квадроцикл; тяговий електродвигун; тягова акумуляторна батарея