Аналіз способів обробки даних динамічних вимірювань - Хорін, Владислав Валерійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі було проведено обґрунтування необхідності підвищення точності при динамічних вимірюваннях. Проведено аналіз невизначеності динамічних вимірювань. Досліджено методику вимірювання нестаціонарних вібросигналів з використанням перетворення Фур’є та вейвлет-перетворення. Встановлено, що перетворення Фур’є дає невелику інформативність параметрів сигналів. Дана проблема вирішується переходом до віконного перетворення Фур’є. З метою підвищення достовірності, точності амплітуди та частоти вібросигналів досліджена методика спектрального аналізу на основі вейвлет-перетворення.
Keywords: Вейвлет-аналіз; динамічні вимірювання; параметри вібрації; Фур'є перетворення