Дослідження баштового крана вантажопідйомністю 14.5 т. - Андрющенко, Роман Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У цій дипломній роботі було виконано ознайомлення з баштовими кранами, вітчизняного та закордонного виробництва. Отримано розрахунок металоконструкції баштового крану, розраховано механізм пересування крану, механізм повороту башти, механізм підйому тощо. Обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво баштового стрілового крану вантажопідйомністю 14,5 т. Розроблено заходи з охорони праці в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: баштовий кран; металоконструкція; механізм повороту; портал; безпека; моделювання; економічна ефективність