Дослідження роботи мостового крану вантажопідйомністю 20 т - Олейнік, Микола Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі було тримано розрахунок кранових ходових коліс при роботі механізму пересування мостового крану, проведено дослідження перекосів ходових візків у перехідні періоди. Для покращення роботи механізму пересування і довговічності ходових коліс було запропоновано замінити приводні ходові колеса з циліндричного профілю на конічний. В техніко економічній частині було обчислено економічний ефект від впровадження у виробництво проведеного дослідження. Розроблено заходи з охорони праці при експлуатації мостових кранів в надзвичайних.
Keywords: мостовий кран; ходове колесо; довговічність; зносостійкість; швидкість; діаметр; безпека; продуктивність; економічна ефективність