Системний аналіз та математичне моделювання у GNU Octave - Савченко, В. М.; Маций, О. Б.; Мнушка, О. В.; Savchenko, V. M.; Matsyi, O. B.; Mnushka, O. V. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Розглянуто методологічні питання системного аналізу, розглядаються поняття і визначення складних систем і системного аналізу. Описано етапи і процедури проведення системних досліджень, сформульовані цілі та завдання системного аналізу. Розглянуто математичні моделі і методи системного аналізу. Розглянуто типові постановки задач Приділена увага питанням побудови моделей складних систем. Проведено класифікацію моделей. Приділено увагу дослідженню практичного застосування теорії системного аналізу Посібник може бути корисним не тільки для студентів, викладачів, науковців та аспірантів вищих навчальних закладів.
System analysis and mathematical simulation in GNU Octave
Keywords: моделювання; Gnu Octave; Matlab; системний аналіз; багатовимірна оптимізація; наближення; лінійна система рівнянь; Linux; simulation; system analysis; multi-dimensional optimization; approximation; linear system of equations; Linux; моделирование; системный анализ; многомерная оптимизация; приближение; линейная система уравнений; 303.732.4