Електродинамічне гальмо лебідки бурової установки - Вольченко, О. І.; Фідровська, Н. М.; Журавльов, Д. Ю.; Возний, А. В.; Семеній, О. М.; Volchenko, Oleksandr; Fidrovska, Natalia; Zhuravlev, Dmytro; Voznyi, Andrii; Semenii, Oleksandr (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У матеріалах статті розглянуто теоретичні та дослідно-конструкторські розробки електродинамічного гальма бурової лебідки. Рушійною силою в процесах нагрівання та охолодження Т-подібних роторів гальма є градієнти температур шарів нанорідини, а уповільнювачем перебування за часом нанорідини в зонах випаровування є горизонтальні канали.
Electrodynamic brake of the drilling rig winch
Keywords: бурова лебідка; електродинамічне гальмо; динамічні та конструктивні параметри; нанорідина; вихровий струм; drilling winch; electrodynamic brake; dynamic and design parameters; nanofluid; eddy current; 621. 841; 10.30977/BUL.2219-5548.2025.108.0.134