Система регулювання температури бітуму на асфальтобетонному заводі - Шеванов, Артем Едуардович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес регулювання температури бітуму на асфальтобетонному заводі. Метою є підвищення ефективності регулювання температури бітуму на асфальтобетонному заводі за рахунок розробки інформаційної технології диспетчерського управління теплообмінними апаратами. Було проаналізовані системи управління теплообмінними апаратами, задачі управління тепловими технологічними процесами та класифікація теплообмінних апаратів. Також була розроблена структура інформаційної технології диспетчерського управління теплообмінними апаратами. Завдяки обґрунтуванню методів прийняття рішень в різних умовах визначеності інформації та критеріїв вибору та обмежень була розроблена модель вибору теплообмінних апаратів. Це все дозволило реалізувати інформаційну технологію диспетчерського управління теплообмінними апаратами на платформі SCADA системи, що дозволяє підвищити якість асфальтобетонної суміші.
Keywords: нформаційна технологія; теплообмінні апарати; диспетчерське управління; SCADA–система