Швидкісне термоциклічне азотування цементованих сталей - Чейлях, Олександр Петрович; Мак-Мак, Наталія Євгенівна; Чейлях, Ян Олександрович; Cheiliakh, Oleksandr; Mak-Mak, Natalia; Cheylyakh, Yan; Чейлях, Александр Петрович; Мак-Мак, Наталия Евгеньевна; Чейлях, Ян Александрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
Запропоновано використання швидкісного термоциклічного азотування цементованих конструкційних сталей для формування градієнтних метастабільних фазово-структурних модифікацій у насічених шарах, що забезпечує додаткове зміцнення з ефектом самозміцнення в процесі випробувань на зношування (або експлуатації) та підвищення відносної зносостійкості.
High-speed thermo-cyclic nitriding carburized steels
Скоростное термоциклическое азотирование цементованных сталей
Keywords: цементація; швидкісне термоциклічне азотування; метастабільний аустеніт; мартенсит; зносостійкість; carburizing; high-speed thermo-cyclic nitriding; meta-stable austenite; martensite; wear resistance; цементация; скоростное термоциклическое азотирование; метастабильный аустенит; мартенсит; износостойкость; 621.785.532:669.141.3; 10.30977/BUL.2219-5548.2020.91.0.7