Вдосконалення технології відновлення золотникових пар гідравлічних розподільників із застосуванням методів аналізу технологічних розмірних ланцюгів - Ситніков, Богдан Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У кваліфікаційній роботі бакалавра розглянуто питання підвищення ефективності технічного обслуговування гальмівної системи вантажного автомобіля з метою забезпечення її надійної та безпечної експлуатації. Робота присвячена аналізу існуючих технологій обслуговування гальмівних систем, виявленню недоліків та розробленню удосконаленої методики технічного обслуговування з урахуванням сучасних вимог. У процесі дослідження проведено аналіз конструктивних особливостей гальмівних систем, вивчено типові несправності та причини їх виникнення, проаналізовано технологічні карти обслуговування та застосоване обладнання. Запропоновані удосконалення спрямовані на підвищення точності діагностики, скорочення витрат часу на обслуговування, а також підвищення рівня безпеки під час експлуатації транспортного засобу. Результати дослідження можуть бути впроваджені у практику автотранспортних підприємств для поліпшення якості обслуговування вантажного автотранспорту. Робота має практичну цінність для галузі експлуатації автомобільного транспорту.
Keywords: аналіз; гідророзподільник; золотникова пара; припуск; програмування верстатів з ЧПК; ремонт; розмірний аналіз; технологічний ланцюг; точність