Удосконалення організації перевезень пасажирів автобусами АТП «Авто-ОВІ» на маршруті “Харків (ст.м. Проспект Гагаріна) – смт. Покотилівка - Островерх, Даніїл Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – процес перевезень пасажирів на приміському маршруті «Харків (ст..м. Проспект Гагаріна) – смт. Покотилівка» рухомим складом АТП «Авто-ОВІ». Предметом дослідження вплив параметрів роботи рухомого складу на маршруті на витрати на перевезення. Мета роботи – вдосконалення процесу перевезень пасажирів на приміському маршруті через зменшення транспортних витрат. Метод дослідження – аналітичний. Отримані результаті – визначено раціональний рухомий склад, що може бути використано при даних перевезеннях, розроблений графік руху автобусів на маршруті, розроблена тарифна сітка з урахуванням нового рухомого складу. Ступінь впровадження – результати розрахунків використано в організації процесу перевезення пасажирів на приміському маршруті «Харків на маршруті (ст. м. Проспект Гагаріна) – смт. Покотилівка». Економічна ефективність – при впровадженні запропонованих заходів чистий приведений дохід від придбання нового рухомого складу на маршрут складає 145908 грн. Рекомендації з впровадження – розроблені заходи можуть бути впроваджені у виробничій діяльності АТП «Авто-ОВІ».
Keywords: маршрути перевезень; рухомий склад; витрати за кілометр; ефективність