Технологія та організація виконання робіт з будівництва ділянки автомобільної дороги ІІІ категорії довжиною 18 км в Чернівецькій області - Лисак, Петро Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Під час виконання дипломного проекту було проаналізовано кліматичні умови, побудовано дорожньо-кліматичний графік. Розраховані загальні об'єми земляних робіт для будівництва земляного полотна. Розраховані обсяги робіт і потреба матеріалів, визначені мінімальні змінні темпи будівництва. Розроблені калькуляції на кожен вид будівельних робіт. Запроектовані технологічні операції по влаштуванню земляного полотна з транспортуванням ґрунту з кар’єру в насип, а також на влаштування шарів дорожнього одягу з ґрунту укріпленим цементом, рядового щебню, чорного щебню. Також в роботі наведені вимоги по контролю якості робіт.
Keywords: район будівництва; характеристики ґрунту земляного полотна; земляне полотно; цементоґрунт; чорний щебінь; дорожній одяг; покриття; контроль якості робіт