Платоспроможність і фінансова стійкість підприємства та шляхи їх покращення - Дондуков, Станіслав Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Основною метою дипломної роботи є аналіз фінансової стійкості та платоспроможності і впровадження шляхів їх покращення в умовах ринкової економіки. В першому розділі наведені теоретичні основи фінансового аналізу підприємства. В другому розділі представлена виробничо- організаційна структура підприємства, розглянутий склад продукції та види діяльності, технологія виробництва продукції , а також динаміка продажу продукції за останні 5 років ТОВ «С-Транс». Також представлені баланси та звіти про фінансові результати підприємства за попередні три роки і проведено аналіз фінансового стану підприємства, а саме показників: майнового стану, структури капіталу, стану оборотних активів, основного капіталу, ліквідності та платоспроможності, ділової активності та рентабельності підприємства. Ділова активність підприємства у фінансовому аспекті проявляється насамперед в швидкості обертання його активів та пасивів, аналіз дебіторської та кредиторської заборгованості юридичних та фізичних осіб. В третьому розділі наведені шляхи підвищення платоспроможності та фінансової стійкості ТОВ «С-Транс» на основі власних фінансових ресурсів за рахунок зниження витрат підприємства.
Keywords: фінансовий аналіз; ліквідність; платоспроможність; фінансова стійкість; рентабельність; ділова активність; покращання фінансового стану