Особливості технології наземного лазерного 3D-сканування для аналізу стану дорожнього покриву - Батракова, А. Г.; Шелкова, І. С.; Дорожко, Є. В.; Саркісян, Г. С.; Урдзік, С. М.; Batrakova, Angelika; Shelkova, Iryna; Dorozhko, Yevhen; Sarkisian, Hor; Urdzik, Serhii (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У статті розглядається технологія наземного лазерного 3D-сканування для аналізу стану дорожнього покриву. Розглянуто особливості цієї технології, яка дозволяє забезпечити високу точність, швидкість процесу отримання інформації з можливістю визначення й позиціонування дефектів на покриві дорожнього одягу. Запропоновано рекомендації щодо використання технології наземного лазерного 3D-сканування під час процесу аналізу.
Features of Terrestrial Laser 3D Scanning Technology for Pavement Condition Assessment
Keywords: наземне лазерне 3D-сканування; моніторинг; дефекти покриву дорожнього одягу; лазерний сканер Trimble TX6; хмара точок; terrestrial laser 3D scanning; monitoring; pavement defects; Trimble TX6 laser scanner; point cloud; 528.4; 10.30977/BUL.2219-5548.2024.107.0.124