Аналіз концептуальних рішень для розробки електричних автомобілів на фотоелектричних модулях - Фарахе, Абдельвахед (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об’єкт роботи – процеси накопичення світлової енергії в вдосконалених батареях для електричного транспорту. Предмет – це електромобіль, що працює від фотоелектричних силових модулів. Мета роботи – підвищити ефективність використання фотоелектричних акумуляторних батарей (сонячних батарей) в електричному транспорті. В останні роки спостерігається значний інтерес до відновлюваних джерел енергії та, зокрема, до фотоелектричної енергії. Консолідація останнього з автомобільним сектором створить великий розвиток у транспортному секторі. Цей проект передбачає реалізацію сонячного автомобіля, що дистанційно управляється Bluetooth, з глобальним аналізом принципу роботи фотоелектричних панелей та детальним дизайном виготовленого прототипу.
Keywords: електромобіль; фотоелектричні елементи; екологічно чисті технології; автоматичне електричне обладнання