Проект СТО легкових автомобілів з розробкою поста контролю ходової частини - Бєлік, Данііл Вікторович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – ходова частина автомобіля Skoda Octavia. Мета роботи – підвищити якість діагностування і обслуговування ходової частини легкового автомобіля. В роботі проаналізовано методи діагностування ходової частини автомобіля: метод підтягування (скидання), метод збудження, резонансний метод (стенди MAНA), високочастотний метод (EUSAMA). Наведено перелік можливих причин несправностей елементів ходової частини та методи їх усунення. Виконано підбір необхідного устаткування для поста діагностування ходової частини у складі станції технічного обслуговування. Детально розглянута конструкція стенду діагностики підвіски RAVAGLIOLI RT202 та технологія виконання перевірки стану ходової частини на ньому.
Keywords: ВИРОБНИЧА ПРОГРАМА; ТЕХНОЛГІЧНИЙ РОЗРАХУНОК; ХОДОВА ЧАСТИНА; РЕЗОНАНСНИЙ МЕТОД; МЕТОД EUSAMA