Спосiб визначення пропускної здатностi дiлянки дороги - Денисенко, Олег Васильович (My University, 2018)
Спосіб визначення пропускної здатності ділянки дороги належить до систем регулювання дорожнього руху (ДР) і може бути використаний при розробці агрегатної системи засобів керування ДР, при розробці АСУ-ДР, в системах інформаційного забезпечення завантаження ділянок ВДМ, а також для підвищення ефективності керування рухом транспорту на міській та заміській ВДМ. Спосіб базується на покроковому скануванні вузькоспрямованими лазерними променями інфрачервоного діапазону одночасно всіх смуг руху прямого і зворотного напрямку як на вході, так і на виході вибраної ділянки дороги та забезпечує визначення комплексу параметрів ТП по кожній смузі руху залежно від результатів сканування. Цей спосіб дає можливість одночасного визначення основних параметрів транспортних потоків (ТП) на границях ділянки дороги: моменту проїзду транспортним засобом (ТЗ) зон сканування, швидкості, типу, інтервалів, дистанції і вільних інтервалів руху ТЗ, інтенсивності руху у фізичних або приведених одиницях та пропускної здатності окремої смуги або ділянки дороги.
Keywords: Автомобильный транспорт, безопасность движения; Автомобiльний транспорт. безпека руху