ОЦІНКА РІВНЯ ГАРМОНІЗАЦІЇ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМСТВОМ - Криворучко, О. М.; Шерстюк, А. А.; Криворучко, О. Н.; Шерстюк, А. А.; Kryvoruchko, О.; Sherstiuk, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2017)
Запропоновано методичний підхід до оцінки рівня гармонізації системи управління на основі якості. Розглядаються елементи системи управління бізнес-процесами підприємства (управління перевезеннями вантажів (пасажирів), технічне обслуговування і ремонт рухомого складу, управління персоналом, маркетингом, фінансовими ресурсами, управління закупками і постачанням ресурсів, матеріально-технічними ресурсами, інформаційними ресурсами, охороною праці й технікою безпеки) та системи управління якістю (управління взаємовідносинами зі споживачами, управління якістю процесів обслуговування споживачів, управління якістю допоміжних процесів, управління якістю процесів, що обслуговують виробництво, процеси загального менеджменту якості). Обґрунтовано, що для оцінки рів-ня гармонізації доцільно використовувати матричний метод; критерії, що застосовують при реінжинірингу бізнес-процесів (цілі, критичні фактори успіху, перспективи, бізнес-процеси). Коефіцієнти гармонізації визначаються за кожним критерієм, узагальнення яких дає підстави дійти висновку відносно одержаного рівня гармонізації.
ОЦЕНКА УРОВНЯ ГАРМОНИЗАЦИИ СИСТЕМЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРЕДПРИЯТИЕМ
ESTIMATING A LEVEL OF HARMONIZATION OF ENTERPRISE MANAGEMENT SYSTEM
Keywords: гармонізація; якість; бізнес-процеси; критичні фактори успіху; цілі; перспективи; система управління; гармонизация; качество; бизнес-процессы; критические факторы успеха; цели; перспективы; система управления; harmonization; quality; business processes; critical success factors; goals; prospects; management system; 338.2